میزان کشتار دام در سال 1402

تاریخ انتشار: 1403/04/13 12:01

طرح آمارگیری از کشتار دام کشتارگاه‌های کشور از سال 1347 برای ارائه وضعیت بخش مهمی از تامین گوشت قرمز توسط مرکز آمار ایران و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان‌ها انجام می‌شود که در سال 1402 به صورت سرشماری بوده است. اهم نتایج حاصله از این طرح به شرح ذیل است.

  •  در سال 1402 بیش از 472 هزار تن انواع دام در کشتارگاه‌های کشور ذبح شده‌اند که 13 درصد آن مربوط به استان تهران است. «گاو گوساله‌» با سهم 59 درصدی بیشترین سهم از وزن دام ذبح در کشتارگاه‌های استان تهران را به خود اختصاص داده‌اند و بعد از آن «گوسفند و بره» سهم 39 درصدی را دارد.

وزن دام کشتار شده در سال 1402 نسبت به سال قبل در استان تهران و کشور به ترتیب 27 و 21 درصد کاهش یافته است. به عبارت دیگر در کشور 126 هزار تن و در استان تهران 23 هزار تن وزن دام کشتار شده در کشتارگاه‌ها کمتر از سال قبل بوده است.

• در استان تهران، میانگین وزن لاشه‌های قابل مصرف «گوسفند و بره» 15 کیلوگرم، «بز و بزغاله» 13، «گاو و گوساله» 176 کیلوگرم می‌باشد. این شاخص برای کشور به ترتیب 20، 16، 215 کیلوگرم است.

• کشتارگاه‌های استان تهران از لحاظ محیط زیستی نیز در این طرح مورد بررسی قرار گرفته اند که بر اساس آن از 14 کشتارگاه دام استان تهران، 13 کشتارگاه دارای فاضلاب است اما فقط 1 از آنها به طور کامل تصفیه فاضلاب دارد، 2 کشتارگاه تصفیه فاضلاب نداشته و 11 کشتارگاه به صورت ناقص تصفیه فاضلاب را داراست. این کشتارگاه‌ها در سال 1402 به میزان 2 میلیون مترمکعب آب مصرف کرده و مقدار فاضلاب آنها 1/3 میلیون مترمکعب بوده است.

• کشتارگاه‌های استان تهران در این سال 41/5 میلیارد ریال در بخش‌های مختلف محیط زیست شامل فاضلاب، فضای سبز، هوا، پسماند، صدا و ... سرمایه‌گذاری کرده‌اند که 70 درصد آن مربوط به سیستم فاضلاب بوده است.