سالنامه آماری
- صفحه اصلی
- سالنامه آماری
- سال1398
پیشگفتار
سازماندهی و ارتقاء نظام آماری استان در قالب راهبری و اجرای فعالیتهای آماری در چارچوب نظام آماری کشور، یکی از وظایف مهم سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان است که نقش تعیین کننده ای در فرآیند برنامه ریزی استان داشته و ابزار لازم برای رصد برنامه های توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی استان را فراهم می کند.
سالنامه آماری استان تهران، مجموعه ای از آخرین اطلاعات آماری موجود دستگاه های اجرایی استان است که بر اساس الگوی واحد، با هماهنگی مرکز آمار ایران و به صورت هماهنگ، در سطح استانهای کشور تولید می شود. این مجموعه، مرجع بسیار کاملی از آمارهای استانی است که علاوه بر ارائه تصویر کلی از وضعیت اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی استان، عملکرد دستگاه های اجرایی استان را منعکس می نماید.
منابع آماری این سالنامه شامل آمارهای ثبتی تولید شده در دستگاه های اجرایی استان، نتایج سرشماری ها و آمارگیری های نمونه ای اجرا شده توسط مرکز آمار ایران است که از طریق سامانه “اطلاعات آماری استان” و به صورت الکترونیکی از بیش از ۱۰۰ دستگاه و سازمان اجرایی در سطح استان جمع آوری و در قالب ۲۴ فصل ارائه می گردد.
به خوانندگان محترم توصیه می شود، قبل از استفاده از اطلاعات هر فصل، علاوه بر مطالعه مقدمه آن، تعاریف و مفاهیم مربوطه و همچنین پوشش موضوعی اقلام آماری را که در ابتدای هر فصل آمده به دقت مطالعه نمایند. همچنین گزیده ای از اطلاعات تمام سالنامه در ابتدای نشریه و گزیده ای از اطلاعات هر فصل در مقدمه آن فصل، با هدف ارائه تصویر کلی از اطلاعات آن فصل درج شده است.
گزیده اطلاعات
بر اسـاس آخـرین تقسیمـات کـشوری، استان تهران دارای 16 شهرستان، 34 بخش، 71 دهستان، 1048 آبادی میباشد که تنها 752 آبادی آن دارای سکنه میباشد. شهرستانهای فـیروزکوه و ری بـه ترتیـب بزرگترین شهرستانهای استان میباشند که به ترتـیب مسـاحتی معـادل 2385 و 2324 کیلومترمربع را به خود اختصاص دادهاند. همچنین شهرستانهای بهارستان و قدس نیز کوچکترین شهرستانهای استان میباشند. مساحت شهرستان تهران به عنوان مرکز استان 1336 کیلومترمربع است که از نظر وسعت در بین 16 شهرستان استان دارای رتبه پنجم میباشد.
بر اساس اطلاعات ایستگاههای همدیدی موجود در استان، بیشترین بارندگی ثبت شده در سطح استان تاکنون مربوط به ایستگاه آبعلی و کمترین مربوط به ایستگاه ورامین بوده است.
همچنین بالاترین دمای ثبت شده مربوط به ایستگاه ورامین (46 درجه سلسیوس) و کمترین آن مربوط به ایستگاه امینآباد فیروزکوه با 28- درجه سلسیوس بوده است.
بالاترین بیشینه و پایینترین کمینه دمای سالانه شهرهای دارای ایستگاه همدیدی از بدو تاسیس تا پایان سال 1398
در سال 1398، پایین و بالاترین دمای ثبت شده به ترتیب مربوط به فیروزکوه با 21- درجه سلسیوس در بهمن ماه و ورامین با 45 درجه سلسیوس در تیرماه بوده است. بیشترین بارندگی ماهانه ثبت شده در سال 1398 مربوط به ایستگاه آبعلی با 216 میلیمتر بارندگی در ماه فروردین بوده است. همچنین حداکثر بارندگی در یک روز متعلق به ایستگاه شمیران با 67 میلیلیتر بارندگی در ماه اسفند بوده است.
در سال 1398 تعداد 133 مورد آتشسوزی در جنگلها و مـراتع استـان رخ داده که 1458 هکتار از جنگلها و مراتع استان (از مجموع 973000 هکتار) دچار حریق شده است.
در سال 1398، 45 درصد از جمعیت استـان تحت پوشش خدمات جمعآوری و دفع بهداشتی فاضلاب شهری بوده است. بیشترین درصد جمعیت تحت پوشش خدمات جمـعآوری و دفـع بهداشتـی فاضـلاب شهری مربـوط به شهرستان پردیس با 94 درصـد از کل جـمعیت شهرستـان میباشد. همچـنین شهرستانهای بهارستان، پاکدشت، فیروزکوه، قرچک و ورامین فاقد این خدمات میباشند.
متوسط حجم فاضلاب جمعآوری شده در سال 1398 معادل 1078375 مترمکعب در روز بوده است که نسبت به سال قبل 2/45 درصد افزایش داشتـه اسـت. بیشترین سهم حجم فاضلاب جمعآوری شده مربوط به شهرستان تهران با 91 درصد و کمترین سهم حجم فاضلاب جمعآوری شده مربوط به شهرستان پیشوا با 3/0 درصد از کل حجم فاضلابهای جمعآوری شده استان بوده است.
سهم متوسط حجم فاضلاب جمعآوری شده به تفکیک شهرستانها: 1398
بر اساس آخرین سرشماری عمومی نفوس و مسکن در آبان 1395 جمعیت استان تهران برابر 13267637 نفر بوده است که 6673672 نفر معادل 3/50 درصد آن را مردان و 6593965 نفر معادل 7/49 درصد آن را زنان تشکیل میدهند که در مقایسه با سرشماری عمومی نفوس و مسکن آبان 1390 متوسط رشـد سـالانه جـمعیت مـعادل 72/1 درصد بوده است. بیشترین جمعیت در سال 1395 متعلق به گروه سنی 34-30 سال معادل 6/11 درصد کل جمعیت بوده است. در سرشماری سال 1395 تعداد 4288563 خانوار در استان تهران وجود داشته که از این تعداد حدود 5/94 درصد در نقاط شهری و 5/5 درصد در نقاط روستایی ساکن بودهاند. 67 درصد جمعیت روستایی استان در آبادیهایی با 2500 نفر جمعیت و بیشتر ساکن هستند. در این سال، میانگین سنی جمعیت 2/32 سال بوده است. قابل ذکر است که 96 درصد جمعیت استان در سرشماری 1395 تابعیت ایرانی داشتهاند. همچنین استان تهران با تراکمی معادل 997 نفر در کیلومترمربع در سال 1398، متراکمترین استان کشور میباشد.
در سال 1395، چهار شـهرسـتان تهـران، اسلامشهر، بهارستان و شهریار بالای پانصد هزار نفر جمعیت داشتهاند. در فاصله سالهای 1390 تا 1395، بیش از 844925 نفر در استان تهران جابهجا و یا از استانهای دیگر و خارج کشـور، وارد استـان شـدهاند. از این تعـداد، 272699 نفر در داخل شهرستانهای استان، 516922 نفر از استانهای دیگر کشور، 51190 نفر از خارج از کشور به این استان مهاجرت کردهاند. همچنین 4114 نفر نیز محل اقامت قبلی خود را اظهار نکردهاند.
برآورد جمعیت استان تهران در سال 1398 بر اساس پیشبینی با روش ترکیبی بر مبنای نتایج سرشماری عمومی نفوس و مسکن 1395، بیش از 13807 هزار نفر بوده است که از این تعداد 6936 هزار نفر مرد و 6872 هزار نفر را زنان تشکیل میدهند.
در سال 1398، تعداد ولادت ثبت شده 156558 نفـر بـوده کـه نسبـت به سال قبل 13 درصد کاهش یافته است. روند کاهش تعداد موالید استان از سال 1394 آغاز شده به طوریکه تعداد ولادت ثبت شده نسبت به سال 1394، کاهش 24 درصدی را نشان میدهد. در سال 1398، تعداد وفات ثبت شده معادل 60710 نفر بوده که افزایش 5 درصدی را نسبت به سال گذشته داشته است، بنابراین رشد طبیعی جمعیت استان از سال 95 تا 98 برابر 508501 نفر میباشد.
ولادت و فوت ثبت شده
تعداد ازدواج ثبت شده در سال 1398، معادل 68592 فقره بوده که نسبت به سال قبل از آن کاهش 6 درصدی یافته است. تعداد طلاق ثبت شده نیز برابر با 31733 فقره بوده که 3 درصد نسبت به سال 1397 کاهش داشته است. در سال 1395 میانگین سن در اولین ازدواج برای مردان 5/28 و برای زنان 2/24 سال بوده است. 14 درصد ازدواجها متعلق به زوجهای هم سن و 43 درصد آن حداکثر 4 سال اختلاف سنی بوده است. همچنین 12 درصد طلاقها برای زوجهای هم سن و 42 درصد متعلق به زوجهایی با اختلاف سنی حداکثر 4 سال بوده است.
در سال ۱۳۹۸ نرخ مشارکت جمعیت ۱۵ ساله و بیشتر استان تهران ۵/۴۲ درصد بوده یعنی از هر ۱۰۰ نفر جمعیت ۱۵ ساله و بیشتر حدود ۴۳ نفر شاغل یا بیکار هستند و ۵۷ درصد از جمعیت ۱۵ سال و بیشتر عملاً در بازار کار حضور ندارند. نرخ مشارکت در بین مردان ۳/۶۹ و در بین زنان ۵/۱۵ درصد بوده است که تفاوت زیاد مقدار این شاخص بین مردان و زنان را نشان میدهد. در نقاط شهری این نرخ ۴/۴۲ درصد و در نقاط روستایی ۵/۴۴ درصد بوده است.
در سال ۱۳۹۸ نرخ بیکاری جمعیت ۱۵ ساله و بیشتر ۸/۹ درصد بوده یعنی ۸/۹ درصد از جمعیت فعال (شاغل و بیکار) طی چهار هفته منتهی به هفته مرجع آمارگیری بیکار بودهاند که این نرخ در بین مردان ۹/۷ درصد و در بین زنان ۴/۱۸ درصد میباشد. همچنین مقدار این شاخص در نقاط شهری ۱۰ درصد و در نقاط روستایی ۵/۶ درصد بوده است. همچنین توزیع نسبی جمعیت بیکار جویای کار استان بیانگر این است که از هر ۱۰۰ بیکار در سال ۱۳۹۸، حدود ۵۱ نفر دارای تحصیلات عالی، ۲۶ نفر دارای دیپلم و پیش دانشگاهی و ۲۲ نفر زیر دیپلم و ۱ نفر بیسواد بودهاند.
در همین سال ۴/۱ درصد شاغلان استان در بخش کشاورزی، ۳۴ درصد در بخش صنعت و ۷/۶۴ درصد در بخش خدمات مشغول بهکار بودهاند.
توزیع نسبی شاغلان (۱۵ ساله و بیشتر) برحسب سه بخش عمده فعالیتهای اقتصادی: ۱۳۹۸
سهم اشتغال ناقص زمانی در سال ۱۳۹۸ نشان میدهد از هر ۱۰۰ نفر شاغل، حدود ۴ نفر شاغل کمتر از ۴۴ ساعت کار کرده و خواهان و آماده برای انجام کار اضافی بودهاند. مقدار این شاخص در بین مردان ۵/۳ و در بین زنان ۱/۴ درصد بوده، همچنین در نقاط شهری ۶/۳ و در نقاط روستایی ۴/۴ درصد میباشد.
در سال ۱۳۹۸، ۱۱۴۳۴۴ نفر متقاضی کار در مراکز کاریابی استان تهران بودهاند که از این تعداد ۲۱۱۵۳ نفر (۵/۱۸ درصد) بهکار گمارده شدهاند. این در حالی است که تعداد فرصتهای شغلی اعلام شده در مراکز کاریابی ۱۲۹۵۲۴ مورد بوده است. از متقاضیان کار در مراکز کاریابی در این سال ۵۶ درصد دارای تحصیلات فوق دیپلم و بالاتر، ۲۷ درصد دارای تحصیلات دیپلم، ۱۱ درصد دارای تحصیلات زیر دیپلم و ۶ درصد هم بیسواد بودهاند. از افراد بهکار گمارده شده توسط کاریابیها، ۴/۶۵ درصد در بخش خصوصی، ۸/۳۰ درصد در بخش تعاونی و مابقی در بخش دولتی یا اظهارنشده مشغول به فعالیت شدهاند.
در سرشماری عمومی کشاورزی ۱۳۹۳، تعداد ۵۳۰۹۷ بهرهبردار در سطح استان شناسایی و فهرست شـدهاند کـه برای ۴۲۰ بهرهبـردار بـه دلایـل مختـلف، امـکان تکمیـل پرسشنامـه فراهـم نشـده است. شهرستانهای دماوند و فیروزکوه با ۱۳۵۵۹ و ۵۸۷۲ بهرهبردار به ترتیب بیشترین بهرهبردار فهرست شده را در بین شهرستانهای استان داشتهاند.
همچنین در ایـن سـال ۱۷۴۷ بهرهبردار در گلخانههایی به وسعت ۱۳۵۴ هکتار به فعالیت کشاورزی مشغول بودهاند. شهرستانهای پیشوا و پاکدشت با ۷۸۷ و ۳۶۲ هکتار به ترتیب بیشترین مساحت گلخانه را در بین شهرستانها دارا بودهاند.
طـبق نتایج این سرشمـاری، مساحـت اراضی کشاورزی استان در آبان ۱۳۹۳ بیش از ۱۸۲ هزار هکتار شامل اراضی زیر کشت محصولات سالانه، آیش، باغ و قلمستان بوده است.
در سال زراعی ۹۸-۱۳۹۷ حدود ۲۹۶۸ هزار تن غلات، محصولات جالیزی، سبزی و صیفیجات و نباتات علوفهای در استان تهران تولید شده که ۱۵ درصد آن غلات (گندم و جو) و ۲۱ درصد سبزی و صیفیجات میباشد.
در سال ۱۳۹۸ تعداد ۱۶ کشتارگاه طیور با ظرفیت کشتار معادل ۴۸۰۰۰ قطعه در ساعت در استان فعال بوده است که بیشترین ظرفیت متعلق به شهرستان ری با 3/۳۳ درصد از کل ظرفیت استان میباشد.
در سال ۱۳۹۸ تعداد ۳۵۱۳ گاوداری فعال با ظرفیتی معادل ۸۴۶۸۴۸ راس گاو و گوساله در استان فعال بودهاند که ۵۲ درصد ظرفیت برای پرواربندی و ۴۸ درصد جهت تولید شیر بوده است.
در سال ۱۳۹۸، تولید آبزیپروری استان ۶۸۰۰ تن بوده که ۸۱ درصد از آن در مزارع پرورش ماهیان سردابی و ۱۲ درصد در مزارع پرورش ماهیان گرمابی و مابقی در مزارع پرورش ماهی خاویاری و برداشت از منابع طبیعی و نیمه طبیعی استان بوده است. تعداد شاغلان بخش شیلات استان نیز ۲۴۳۵ نفر بوده است.
بر اساس نتایج طرح آمارگیری از معادن فعال در سال 1397 تعداد 122 معدن در حال بهرهبرداری در استان تهران وجود داشته است. نتایج به دستآمده نشان میدهد در مجموع 2043 نفر در این معادن به کار اشتغال داشتهاند که تعداد شاغلان نسبت به سال 1396، 2/4 درصد کاهش یافته است.
در سال 1397 ارزش تولیدات معادن 2119397 میلیون ریال بوده که در بین فعالیتهای مختلف معادن استخراج شن و ماسه، استخراج سنگ آهک و استخراج سیلیس به ترتیب با 9/50، 9/27 و 6/8 درصد بیشترین سهم ارزش تولیدات سالانه را داشتهاند.
در سال 1397 ارزش افزوده حاصل از فعالیت معادن در حال بهرهبرداری استان، 1717876 میلیون ریال بوده است که فعالیتهای استخراج شن و ماسه، استخراج سنگآهک و استخراج سیلیس به ترتیب با 7/50، 6/26 و 9/9 درصد بیشترین سهم میزان ارزش افزوده را داشتهاند. مجموع ارزش افزوده این معادن حدود 2/87 درصد از کل ارزش افزوده این بخش را به خود اختصاص داده است.
نسبت ارزش افزوده برخی معادن به کل معادن در حال بهرهبرداری: 1397
در سال 1397، 188448 میلیون ریال سرمایه گذاری جدید انجام گرفته است که حدود 4/81 درصد مربوط به ماشینآلات، ابزار و وسایل کار بادوام و تجهیزات اداری، 5/10 درصد مربوط به وسایل نقلیه، 4/5 درصد ساختمان و تاسیسات (بدون زمین)، 2/1 درصد راه اختصاصی و نرم افزارهای رایانهای و حدود 4/1 درصد نیز مربوط به سایر عوامل بوده است.
در سال 1398 تعداد 1418 نازل پمپ بنزین سوپر، 5071 نازل پمپ بنزین و 734 نازل پمپ نفت گاز فعال بوده است. در همین سال تعداد 46 شهر و 475 روستا دارای گاز طبیعی میباشند.
در سال 1398 بیش از 1277 هزار انشعاب گاز طبیعی مربوط به بیش از 3452 هزار مصرفکننده بوده است که 24 میلیارد مترمکعب گاز مصرف کردهاند که نسبت به سال قبل، 6 درصد افزایش داشته است. در همین سال 99 درصد انشعابات مربوط به خانگی و تجاری و مابقی صنعتی میباشند.
در سال 1398 تعداد 1074 فقره جواز تاسیس و 524 فقره پروانه بهرهبرداری توسط سازمان صنعت، معدن و تجارت برای ایجاد کارگاههای صنعتـی صـادر شده است که نسبت به سـال گذشته به ترتیب 1/12 و 7/12درصد افزایش داشته است. همچنین در سال 1398 میزان اشتغال کارگاههای صنعتی در پروانه بهرهبرداری صـادر شـده توسط سازمـان صنعت، معدن و تجـارت 10083 میباشد که نسبت به سال گذشته رشد 7/1 برابری را نشان میدهد. میزان سرمایهگذاری کارگاههای صنعتی دارای پروانه بهرهبرداری صادرشده توسط سازمان صنعت، معدن و تجارت در همین سال 79364621 میلیون ریال میباشد که نسبت به سال قبل 9/4 برابر شده است.
در سال 1397، 6294 کارگاه صنعتی دارای ده نفر کارکن و بیشتر با 383618 نفر شاغل وجود داشته است که به ترتیب نسبت به سال قبل، 5/7 و 6/8 درصد کاهش داشته است. مالکیت حدود 7/99 درصد از این کارگاهها به بخش خصوصی و حدود 3/0 درصد به بخش عمومی تعلق داشته است. همچنین از این تعداد شاغل 8/25 درصد در کارگاههای دارای 10 تا 49 نفر کارکن، 9/10 درصد در کارگاههای دارای 50 تا 99 نفر کارکن و 3/63 درصد در کارگاههای دارای 100 نفر کارکن و بیشتر مشغول بهکار بودهاند.
توزیع کارگاههای صنعتی دارای ده نفر کارکن و بیشتر برحسب طبقات کارکن: 1397
در سـال 1397، میـزان سرمایـهگـذاری در کارگاههای صنعتی دارای ده نفر کارکن و بیشتر حدود 35504865 میلیون ریال بوده است که نسبت به سال قبل حدود 8/3 درصد افزایش داشته است.
در همین سال، ارزش افزوده فعالیت صنعتی کارگاههای صنعتـی دارای ده نفـر کارکـن و بیشتر، 390780092 میلیـون ریـال بـوده کـه نسبت به سال قبل 1/0 درصد کاهش داشته است. از این میزان ارزش افزوده، 9/18 درصد مربـوط به تولیـد کک و فراوردههای حاصـل از پالایـش نفت، 1/14 درصـد مربوط به تولیـد فراوردههای غذایـی، تولید انواع آشامیدنـیها، تولید فراوردههای توتون و تنباکو، 7/9 درصد مربوط به تولید فراوردههای لاستیکی و پلاستیکی، 5/9 درصد مربوط به تولید داروها و فراوردههای دارویی شیمیایـی و گیاهـی، 5/5 درصد مربوط به تولید محصولات فلزی ساخته شده، به جز ماشینآلات و تجهیزات بوده است.
در سال 1398 مشترکین آب (شهری و روستایی استان) 1108 میلیون مترمکعب آب مصرف کردهاند که 84 درصد آن مربوط به مشترکین خـانگی بوده است. سـرانه مصـرف روزانه آب خانگی شهری استان حدود 196 لیتر در روز بوده است.
حجم فروش آب در نقاط شهري به تفکیک کاربری: 1398
در سال 1398 حدود 2059 هزار فقره انشعاب آب شهـری و روستایـی وجـود داشته است که نسبت به سال گذشته 8/0 درصد افزایش نشان میدهد. از این تعداد، 1896 هزار فقره انشعاب (92 درصد) مربوط به نقاط شهری بوده که نـسبت بـه سـال گـذشته 5/0 درصد افزایش داشته است.
در سال 1398، موسسات تابع وزارت نیرو و بخش خصوصی حدود 26627 میلیون کیلووات ساعت تولید ناخالص برق داشتهاند که حدود 78 درصد آن در نیروگاههای چرخه ترکیبی تولید شده است. همچنین مقدار تولید ناخالص برق 2 درصد نسبت به سال قبل از آن افزایش داشته است. برای تولید این میزان برق، 1289 میلیون لیتر گازوئیل و 5316 میلیون مترمکعب گاز طبیعی توسط نیروگاههای حرارتی مصرف شده است.
در سال 1398، 37437 میلیون کیلووات ساعت برق در اختیار بیش از 6864 هزار مشترک قرار گرفته که مقدار برق فروخته شده 9/7 درصد افزایش و تعداد مشترکین برق نسبت به سـال گذشته حدود 2/2 درصد افزایش داشته است.
از تعداد کل مشترکین برق در سال 1398، 2/76 درصد مشترکین خانگی، 8/7 درصد عمومی و مابقی صنعت، روشنایی معابر، تجاری و کشاورزی بوده است. همچنین در این سال 2/34 درصد از برق فروخته شده صرف مصارف خانگی، 3/18 درصد عمومی، 2/21 درصد صنعتی و مابقی روشنایی معابر، تجاری و کشاورزی بوده است.
در سـال 1398 بیش از 16 هـزار فقـره پروانه ساختمانی با 16445 هزار مترمربع مساحت زیربنا توسط شهرداریهای استان تهران صادر شده که نسبت به سال قبل به ترتیب، 14 و 16 درصد کاهش یافته است. 87 درصد از پروانههای صادر شده مربوط به احداث ساختمان مسکونی است. در مجموع بیش از 90 هزار واحـد مسکونـی با مساحت زیربنای متوسـط 139 مترمربع در پروانههای صـادره توسـط شهرداریهای استان پیشبینی شده است.
پروانههای ساختمانی صادر شده توسط شهرداریهای استان برای احداث ساختمان
در سال 1397 سرمایهگذاری بخش خصوصی در نقاط شهری برای ساختمانهای شروع شده، نیمهتمام و تکمیل شده 258393 میلیارد ریال بوده که 29 درصد نسبت به سال قبل از آن افزایش داشته است.
در سال 1397 متوسط هزینه ساخت یک مترمربع ساختمان مسکونی در استان تهران 7/11 میلیون ریال بوده است که نسبت به سال گذشته 7/11 درصد افزایش یافته است.
در سال 1398 متوسط قیمت یک مترمربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده در بنگاههای معاملات ملکی شهر تهران 142 میلیون ریال بوده است که نسبت به سال قبل 73 درصد افزایش یافته است. همچنین در این سال، متوسط قیمت اجارهبهای ماهـانه بـه ازای هـر یـک مترمربـع زیربنای واحد مسکونی در قراردادهای منعقد شـده بین موجر و مستاجر در بنگاههای ملکـی 438 هزار ریال بوده که نسبت به سال گذشته 34 درصد افزایش نشان میدهد.
در سال 1398، مقدار و ارزش صادرات انواع کالا (به جز نفت خام) از گمرکهای استان تهران به ترتیب 964525 تن و 144818 میلیارد ریال بوده است که وزن آن نسبت به سال 1397، 2/7 درصد کاهش داشته ولی ارزش آن 4/37 درصد افزایش داشته است. در همین سال مقدار و ارزش واردات انواع کالا از گمرکهای استان تهران به ترتیب 699297 تن و 424486 میلیارد ریال بوده است که نسبت به سال 1397 به ترتیب مقدار آن 6/29 و ارزش آن 7/16 درصد افزایش داشته است.
در سال 1398، تعداد 437 عدد اقامتگاه در استان با ظرفیت 14120 اتاق و 32677 تخت مشغول به فعالیت بودهاند که 1/50 درصد تختها متعلق به هتلها، 7/19 درصد مهمانپذیر و مابـقی هتـل آپارتمان، پانـسیون و خوابـگاه دانشجویی بوده است.
در سال 1398 در استان تهران، طول خطوط راهآهن (اصلی، مانوری و صنعتی - تجاری)، 1002 کیلومتر بوده که نسبت به سال گذشته در حدود 5/3 درصد افزایش داشته است. تعداد ایستگاههای راهآهن، 25 ایستگاه بوده که یک ایستگاه آن بسته میباشد. در سال مذکور، تعداد 10200 هزار نفر مسافر توسط راهآهن جابهجا شدهاند که نسبت به سال گذشته 7/3 درصد افزایش داشته است. همچنین در سال 1398 در استان تهران وزن بار جابهجا شده از ایستگاههای راهآهن، 2 میلیون تن بوده که نسبت به سال 1397، 2/6 درصد افزایش داشته است. بیشترین وزن جابهجا شده از ایستگاههای راهآهن، مربوط به مواد نفتی بوده است.
در سـال 1398، طول راههای بین شهری 1022 کیلومتر بـوده که نسبت به سال 1397، 8/3 درصد افزایش داشته است. در این سال، 94445 دستگاه وسایل نقلیه درون شهری (اتوبوس، مینیبوس و تاکسی) در استان تهران مشغول به جابهجایی مسافر بودهاند. در سال 1398 در طی 114 هزار مورد سفر درون استانی، 978 هزار مسافر جابهجا شدهاند که 4/67 درصد آنان توسط مینیبوس، 5/22 درصد توسط سواری و مابقی با اتوبوس جابهجا شدهاند. همچنین از 12 پایانه در سطح استان در طی 1235 هـزار مـورد سفـر بـرون استانی تعداد 15481 هزار مسافر جابهجا شدهاند که 2/88 درصد توسط اتوبوس، 7/10 درصد توسط سواری و مابقی با مینیبوس جابهجا شدهاند.
در سال 1398 در استان تهران، در پروازهای داخلی تعداد 60370 پرواز ورودی و 60337 پرواز خروجی و در پروازهای بینالمللی تعداد 20215 پرواز ورودی و 20218 پرواز خروجی ثبت شده که نسبت به سال قبل به ترتیب در پروازهای داخلی 8/3 و 9/3 و در پروازهای بینالمللی 12 و 3/12 کاهش را شاهد بودهایم. حال آنکه با توجه به کاهش پروازها، تعداد مسافران جابهجا شده در پروازهای داخلی، ورودی 7122 و خروجی 7121 هزار نفر و در پروازهای بینالمللی، ورودی 3342 و خروجی 3382 هزار نفر بوده است که در پروازهای داخلی به ترتیب رشد 5/0 و 6/0 درصدی داشته اما در پروازهای بینالمللی کاهش 3/1 و 2 درصدی را نسبت به سال 1397 داشتهایم. قابل ذکر است که در سال 1398 حدود 60 درصد پروازهای بینالمللی توسط شرکتهای هواپیمایی داخلی صورت گرفته است.
تعداد مسافر خروجی در پروازهای داخلی و بینالمللی
در سال 1398، تعداد 21 سیلوی گندم با ظرفیت 636 هزار تن در استان تهران جهت ذخیره گندم مشغول بهکار بودهاند که نسبت به سال قبل علیرغم افزایش تعداد آن (7/16 درصد) ظرفیت آنها 2/2 درصد کاهش یافته است.
در سال 1398 تعداد 8616963 تلفن ثابت منصوبه در استان تهران وجود داشته که 96 درصد آن در مناطق شهری و 4 درصد در مناطق روستایی بوده است. همچنین از این تعداد 4/74 درصد تلفنها در شهرستان تهران وجود داشته است. این شاخص نسبت به سال قبل مـقدار 9/0 درصد در کل استان رشـد داشته است. در این سال 5/83 درصد از تلفنهای منصوبه استان مشغول بهکار بودهاند. ضریب نفوذ تلفن ثابت منصوبه استان در این سال 4/62 درصد بوده یعنی به ازای هر 100 نفر جمعیت استان تهران 4/62 تلفن ثابت وجود داشته که نسبت به سال قبل 1/0 درصد افزایش یافته است.
تا پایان سال 1398 تعداد 21899839 خطوط مشغول بهکار تلفن همراه وجود داشته که 70 درصـد آن اعـتباری و 30 درصـد آن دائـمی بوده است. از این تعداد 49 درصد متعلق به همراه اول، 45 درصد ایرانسل و 6 درصد رایتل میباشد. قابل ذکر است که تعداد این خطوط نسبت به سال 1397 به میزان 6/36 درصد افزایش داشته است. ضریب نفوذ خطوط واگذار شده تلفن همراه در سال 1398 مقدار 243 بوده که نشان میدهد در این سال به ازای هر 100 نفر 243 خطوط واگذار شده تلفن همراه (اعم از فعال و غیرفعال) و 159 خط مشغول بهکار وجود داشته است.
همچنین در پایان سـال 1398، تعـداد خـطوط پرسرعـت اینترنت ثابـت 1196570 خـط، شامـل 1175440 خط خانگی و 21130 خط تجاری بوده است.
در سال 1398، تعداد کل مشترکین نسل سوم و چهارم (3G و 4G)، 14039510 مشترک بوده که 6/47 درصد مشترک همراه اول، 8/44 درصد ایرانسل و 5/7 درصد رایتل بوده است. بیشترین رشد مشترکین نسل سوم و چهارم نسبت به سال 1397 در بین اپراتورهای تلفن همراه، متعلق به ایرانسل بوده است.
در سال 1398 مجموعه واحدهای پستی مستقر در استان تهران بیش از 123 میلیون مرسوله پستی را جابهجا کردهاند که نسبت به سال قبل از آن 8/12 درصد کاهش یافته است. همچنین در سال 1398 سرانه مرسولات پستی استان حدود 9 مرسوله بوده است یعنی به ازای هر نفر 9 مرسوله پستی ارسال شده است.
تعداد مرسولات پستی
در سال 1398 تعداد 3970 واحد بانکی و 245 موسسه اعتباری غیربانکی در استان تهران مشغول به فعالیت بودهاند.مانده سپرده نزد بانکها در پایان سال 1398 بـه بیش از 14639 هزار میلیارد ریال رسیده اسـت کـه نسبـت به سـال قبـل 3/29 درصد افزایش نشان میدهد. مانـده تسهیـلات پرداختـی بانکها به بخش غیردولتی در پایان سال 1398 حدود 8082 هزار میلیارد ریال بوده که نسبت به سال قبل 1/17 درصد کاهش داشته است.
در سـال 1398 تعداد 16629351 بیمهنامه توسط شرکتهای بیمه ایران، دانا، البرز و آسیا صـادر شـده است کـه نسبت به سال قبل 10 درصد رشد داشته است.
در سـال 1398 متوسـط خسارت واقـع شـده توسط شرکتهای بیمه ایران، البرز، آسیا و دانا به ترتیب 9، 40، 25 و 13 میلیون ریال میباشد که نسبت به سال قبل به ترتیب 3/25 درصد افزایـش، 9/22 درصـد افزایـش، 8/1 درصـد افزایش و 4/28 درصد کاهش داشته است.
در سال 1398، 468 شعبه در دادگاههای عمومی و 31 شعبه در دادگاههای انقلاب و 77 شعبه در دادگاههای تجدید نظر فعال بودهاند کـه به ترتیب نسبت به سال قبل 2/2 درصد افـزایش، بـدون تـغییر و 1/4 درصـد افزایش داشتهاند. در سـال 1398، 250 فقره قتـل در سـطح استـان رخ داده که نسبت به سال قبل افزایش 8/7 درصدی را نشان میدهد.
در سال 1398، تعداد تصادفات درون شهری با 31 درصد کاهش نسبت به سال قبل به 482267 فقره رسیده است. لازم به ذکر است که 1/91 درصد تصادفات منجر به خسارت و مابقی منجر به جرح و فوت بوده است. در این تصادفات 779 نفر فوت شدهاند.
تصادفات درون شهری وسایل نقلیه منجر به فوت، جرح و خسارت
در سال 1398، تعداد تصادفات برون شهری با 22 درصد کاهش نسبت به سال قبل به 15361 فقـره رسیـده است که 5/76 درصـد تصادفات منجر به خسارت و مابقـی منجر به جرح و فوت بوده است. در تصادفات برون شهری در سال 1398، تعداد 305 نفر فوت شدهاند.
در سال 1398، 55809 کیلوگرم مواد مخدر کشـف شده است. از این میزان 2/68 درصد مربوط به تریاک و شیره تریاک، 3/8 درصد گراس، 1/8 درصد حشیش، 8/7 درصد مرفین و مابقی سایر مواد مخدر بوده است. در همین خصوص، 41573 نفر از قاچاقچیان و عوامل توزیعکننده مواد مخدر دستگیر شدهاند که نسبت به سال قبل، 9/19 درصد کاهش یافته است.
در سال 1398 در استان تهران به علت اجارهبهای بالا و عدم پرداخت حق خانوادهها برای معلولین، تعداد مراکز روزانه، حرفهآموزی و کارگاههای تولیدی حمایتی تحت پوشش معاونت توانبخشی بهزیستی نسبت به سـال گذشته، 3/4 درصد کاهش یافته است. در سـال مذکور تعداد 163 مرکز شبانهروزی و 20 مرکز خدمـت در منـزل تحـت پوشـش معـاونت توانبخشی اداره کل بهزیستی فعال بودهاند که به 11664 نفر خدمات توانبخشی ارائه دادهاند.
در سال 1398، تعداد 100124 خانـوار مستمـریبگیر بهزیستـی بـه طـور متوسـط 1259786 ریال مستمری دریافت کردهاند که نسبت به سال قبل 9/84 درصد افزایش یافته است.
در سال 1398، تعداد 40 واحد کمیته امداد امام خمینی(ره) به 52700 خانوار مورد حمایت آن نهاد، خدمات ارائه دادهاند که 6/82 درصد خانوارها دارای سرپرست زن بودهاند. همچنین در این سال مبلغ 101 میلیارد ریال بیمههای اجتماعی توسط کمیته امداد امام خمینی(ره) پرداخت شده که نسبت به سال قبل از آن 2/18 درصد افزایش یافته است.
در سال 1398 ، تعداد 1450 نوع حادثه در استان تهران رخ داده که به بیش از 10 هزار نفر مجـروح و مصدوم توسط جمعیت هلالاحمر استان تهران پوشش داده شده است.
در پایان اسفند سال 1398، استان تهران بیش از 241 هزار کارگاه، تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی بوده که و نسبت به سال قبل، 3/3 درصد رشد داشته است.
همچنین در این سال تعداد افراد تحت پوشش این سازمان 9399974 نفر (8/83 درصد بیمه شده اصلی و تبعی و 2/16 درصد مستمریبگیر اصلی و تبعی) بوده است. در حالیکه تعداد بیمه شدگان اصلی تامین اجتماعی نسبت به سال 1394، 7/5 درصد افزایش یافته است، تعداد مستمریبگیران اصلی این سازمـان 3/26 درصـد رشد یافته است که نشانگر روند رو به افزایش سالمندی در استان میباشد. در این سال، 5/77 درصد از بیمه شدگان اصلی تامین اجتماعی بیمه اجباری، 8/1 درصد بیمه بیکاری و مابقی توافقی و خاص بودهاند.
بیمه شدگان اصلی تحت پوشش اداره کل تامین اجتماعی برحسب نوع بیمه: 1398
در سال 1398، حدود 3715 هزار نفر تحت پوشش اداره کل بیمه سلامت بودهاند که نسبت بـه سـال قبل 3/47 درصد رشد داشته است. 7/65 درصد از بیمه شدگان بیمه سلامت، بیمه همگانـی سلامت، 22 درصد کارکن دولت و مابقی بیمه ایرانیان و روستاییان و سایر اقشار بودهاند.
در پایان سـال 1398، تعداد 310525 نفر حقوقبگیر صندوق بازنشستگی و 161068 نفر نیز مشترک (شاغل کسور پرداز) این صندوق بودهاند که نسبت به سال قبل به ترتیب 2/1 و 9/1 درصد افزایش و کاهش داشته است.
بر اساس نتایج سرشماری عمومی نفوس و مسکن سالهای 1365، 1375، 1385، 1390، 1395 در جمعیت 6 ساله و بیشتر استان تهران نرخ باسوادی مردان به ترتیب 3/85 ، 5/91 ، 7/93، 3/92، 6/94 درصد و میزان باسوادی زنان به ترتیب 8/74، 8/85، 89، 6/88، 2/91 درصد بوده است.
در سـال تحصیلـی 99-1398 در دورههـای روزانه، شبانه و استثنایی استان 2235219 نفر دانشآموز مشغول به تحصیل بودهاند که 2/51 درصد پسر و مابقی دختر بودهاند. قابل ذکر است که تعداد دانشآموزان نسبت به سال تحصیلی گذشته 5/6 درصد افزایش یافته است.
در سال تحصیلی 99-1398 از کل دانشآموز، 5/3 درصد در پیشدبستانی، 52 درصد در دوره ابتدایی، 8/22 درصد در دوره اول متوسطه و 8/18 درصد در دوره دوم متوسطه و مابقی در مدارس استثنایی و بزرگسالان مشغول به تحصیل بودهاند.
دانشآموزان به تفکیک دوره: سال تحصیلی 99-1398
در سال تحصیلـی 99-1398 نسبت تعـداد دانشآموز به معلم دولتی استان 38 بوده است، یعنـی به ازای هر 38 دانشآمـوز یک معـلم دولتی مشغول به تدریس بوده است. در بین شهرستانهای استان، شهرستان رباطکریم با 46 و شهرستان فیروزکوه با 32 به ترتیب بیشترین و کمتریـن نسبـت تعـداد دانشآموز به معلم دولتی را داشتهاند.
در سال تحصیلی 99-1398 از بین دانشآموزان دوره دوم متوسطه 68 درصد در شاخه نظری و 32 درصد در شاخههای مهارتی (فنی و حرفهای و شاخه کار و دانش) مشغول به تحصیل بودهاند. در بین شهرستانهای استان شهرستان فیروزکوه بیشترین سهم دانشآموز شاخههای مهارتی (49 درصد) و شهرستان ملارد نیز کمترین سهم دانـشآمـوزان شاخههای مهارتـی (24 درصـد) داشتهاند.
در سال تحصیلی 99-1398 بیش از 184 هزار نفر در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی دولتی و غیردولتی ثبتنام جدید شدهاند که از این تعداد ثبتنام شـده جدیـد 1/41 درصـد را دانشـگاه آزاد اسلامی و 8/18 درصد پذیرفته شدگان را دانشگاه جامع علمی کاربردی و 4/19 درصد را دانشگاههای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و مابقی را سایر مراکز آموزشی به خود اختصاص داده است. همچنین 52 درصد ثبتنام شدگان جدیـد را مـردان و 48 درصـد زنـان تشکیـل دادهاند. 50 درصـد ورودیهای جدید دانشگاهها در این سال تحصیلی در رشتههای علوم انسانی، 25 درصد در رشتههای فنی و مهندسی و مابقی در سایر رشتهها بودهاند.
در سال تحصیلی 99-1398 تعداد کل دانشجویان استان 693068 نفر بوده که 8/48 درصد آنان در دانشگاه آزاد اسلامی و 5/10 درصد دانشگاه جامـع علمـی و کاربـردی، 7/18 درصـد در دانشگاههای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و مابقی در سایر مراکز آموزشی مشغول به تحصیل بودهاند. همچنین 6/47 درصد دانشجویان در رشتههـای علـوم انسانـی و 5/26 درصـد در رشتههـای فنـی و مهندسـی و مابقـی در سایـر رشتهها مشغول به تحصیل بودهاند.
در سـال تحصیلی 98-1397 بیش از 136 هزار نـفر در دانشـگاهها و مراکز آمـوزش عالـی دولتـی و غیردولتـی استان فارغالتحصیل شدهاند که 5 درصد در گروه پزشکـی، 51 درصد در گروه علوم انسانی، 6 درصد در گروه علوم پایه، 26 درصد در گروه فنی و مهندسی، 2 درصد در گروه کشاورزی و دامپزشکی و 10 درصد در گروه هنر تحصیل کردهاند.
در سال 1398 تعداد بیمارستانهای استان تهران 171 عدد بوده که 52 بیمارستان دانشگاهی، 12 بیمارستان متعلق به تامین اجتماعی، 69 بیمارستان خصوصی و 11 بیمارستان خیریه و مابقی متعلق به سـایر نهادهای عمومـی بودهاند. شهرستانهای پیشوا و ملارد فاقد بیمارستان و تنها بیمارستان شهرستان پردیس نیز غیرفعال بوده است. تعداد تختهای مصوب بیمارستانها 36011 تخت بوده که فقط 78 درصد آن فعال بودهاند. در این سال نسبت تخت بستری فعال به جمعیت استان، معادل 204 (تخت به ازای هر صد هزار نفر) بوده است. به عبارت دیگر به ازای هر صد هزار نفر جمعیت استان، 204 تخت فعال وجود داشته در حالیکه این نسبت در سال 1395 معادل 167 بوده است.
نسبت تخت بستری فعال به جمعیت استان
تعداد 6686 پزشک، 23258 پیراپزشک در دانشگاههای علوم پزشکی استان (ایران، شهید بهشتی و تهران) مشغول به فعالیت بودهاند. از پزشکان شاغل در این سال 40 درصد پزشک متخصص، 13 درصد پزشک عمومی، 11 درصد پزشک فوقتخصص، 10 درصد دندانپزشک و مابقی دکترای علوم آزمایشگاهی و داروساز و دکترای تخصصی داشتهاند.
سرانه تعداد پزشک شاغل در دانشگاههای علوم پزشکی در سال 1398، 48 پزشـک به ازای هر صـد هزار نفر جمعیت بوده است.
در سال 1398 در بیمارستانها و مراکز جامع خدمات سلامت استان تهران بیش از 2 میلیون نفر بستری و بیش از 35 میلیون مورد مراجعه سرپایی (ویزیت) صورت پذیرفته است. تعداد 330 مرکز جامع خدمات سلامت، 716 پایگاه سلامت و 273 خانه بهداشت فعال و 292 پایگاه اورژانس پیش بیمارستانی (115) در سال 1398 در استان در حال ارائه خدمات بودهاند.
در سال 1398 تعداد بیش از 378 هزار نفر جهت اهـدای خون به مراکز مربوطه مراجعه کردهاند که در مجموع بیش از 304 هزار واحد خون اهدا شده است.
در سال 1398 بیش از 12 میلیون نفر در 201 سالن سینمای فعال استان به تماشای فیلمهای سینمایی نشستهاند که نسبت به سال قبل از آن کاهش 1/11 درصدی داشته است. قابل ذکر است که چهار شهرستان استان (فیروزکوه، قدس، قرچک و ملارد) فاقد سالن سینما میباشند.
در استان تهران ۳۴۹۳ عنوان مطبوعات در سال ۱۳۹۸ منتشر شده است که نسبت به سال ۱۳۹۷، ۷ درصد افزایش یافته است. از این تعداد عنوان مطبوعات 20 درصد در قطع «روزنامه، هفتهنامه و دو هفتهنامه»، ۱/۷۳ درصد در قطع «ماهنامه، فصلنامه و دو فصلنامه»، 9/۶ درصد در قطع «دو ماهنامه، سالنامه» میباشد.
در سـال ۱۳۹۸ تعـداد کتابخانـههای عمومـی وابسته به اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ۲۲۱ باب بـوده کـه نسبـت به سال ۱۳۹۷، ۸/۲ درصد افزایش یافته است.
در سال ۱۳۹۸ بیشترین سهم بازدیدکنندگان از موزهها و بناهای تاریخی استان متعلق به موزه کاخ سعدآباد و گلستان بوده که به ترتیب ۴۲ و ۳۱ درصد از کل بازدیدکنندگان از موزهها را به خود اختصاص داده است.
در سال 1398 تعداد 84649 مربی و 495380 ورزشکار سازمـان یافتـه در رشتـههای مختلف ورزشی استان وجود داشتهاند. 57 درصد از ورزشکاران سازمان یافته استان را بزرگسالان و 28 درصد را نونهالان، 10 درصد نوجوانان و تنها 5 درصد را جوانان تشکیل دادهاند.
در سال ۱۳۹۸ تعداد گردشگران خارجی استفاده کننده از هتلها ۳۲۱۸۲۲ نفر بوده که نسبـت به سـال ۱۳۹۷، ۹ درصـد کاهـش یافته است. ماههای مرداد و اسفند سال 1398 به ترتیب بیشترین و کمترین سهم گردشگران خارجی استفاده از هتلها بوده است.
گردشگران خارجی استفادهکننده از هتلها
درآمدهای عمومی استان در سال ۱۳۹۸، معادل ۶۸۰۹۰۳ میلیارد ریال پیشبینی شده است که ۸/۹۱ درصد آن تحقق پیدا کرده است. از درآمدهای عمومی استان، 1/96 درصد درآمد مالیاتی بوده است.
عملکرد اعتبارات هزینهای دستگاههای اجرایی استان در سال ۱۳۹۸، معادل ۹۱۵۷۹ میلیارد ریال بوده است که نسبت به سال قبل از آن 8/30 درصد افزایش یافته است.
در سال ۱۳۹۸، از ۱۶۱۶۱ میلیارد ریال اعتبارات تملک دارایی سرمایهای دستگاههای اجرایی که پیشبینی شده بود ۴۷ درصد تحقق پیدا کرده است. همچنین میزان عملکرد اعتبارات تملک دارایی سرمایهای نسبت به سال قبل از آن ۴۲ درصـد افزایش یافته است. از عملـکرد اعتبارات تمـلـک دارایـی سرمـایـهای در سـال ۱۳۹۸، بیشترین سهم مربوط به امور آموزش و پژوهش و امور مسکن، عمران شهری و روستایی با 9/۵۴ و ۱۹ درصـد بـوده است و از عملکرد اعتبارات تملک دارایی سرمایهای در همین سال، بیشترین سهم مربوط به فصل آموزش و پرورش عمومی و فصل توسعه و خدمات شهری، روستایی و عشایری با 2/۵۴ و 9/۱۱ درصد میباشد.
در سال 1398، متوسط هزینههای خالص سالانه یک خانوار شهری 727175 هزار ریال بوده که شامل 596077 هزار ریال (82 درصد) هزینههای غیرخوراکی و 131097 هزار ریال (18 درصد) هزینههای خوراکی و دخانی میباشد و نسبت به سال گذشته افزایشی به میزان 4/24 درصد را نشان میدهد.
متوسط هزینههای خالص سالانه یک خانوار شهری
در سال 1398، از 596077 هزار ریال متوسط هزینههای خالص سالانه غیرخوراکی یک خانوار شهری، هزینه مسکن با 362513 هزار ریال (8/60 درصد) و هزینه پوشاک و کفش با 11213 هزار ریال (9/1 درصد) بـه ترتیب بیشترین و کمترین سهم را دارند. از 131097 هزار ریال هزینههای سالانه خوراکی و دخانی یک خانوار شهری هزینه میوهها و سبزیها، معادل 28131 هـزار ریـال (5/21 درصـد) و هزینـه روغنها و چربیها 3024 هزار ریال (3/2 درصد) به ترتیب دارای بیشترین و کمترین سهم میباشند.
در سال 1398، متوسط هزینههای خالص سالانه یک خانوار روستایی، 351906 هزار ریال بوده کـه شامل 238684 هزار ریال (8/67 درصد) هزینههای غیرخوراکی و 113222 هزار ریال (2/32 درصـد) هزینههای خوراکـی و دخانـی میباشد و نسبت به سال گذشته افزایشی به میزان 6/26 درصد را نشان میدهد.
در سال 1398، از 238684 هزار ریال متوسط هزینههای خالص سالانه غیرخوراکی یک خانوار روستایی، هزینه مسکن معادل 118659 هزار ریال (7/49 درصد) و هزینه تفریحات، سرگرمیها و خدمات فرهنگی معـادل 5669 هزار ریال (4/2 درصـد) بـه ترتیـب دارای بیشترین و کمتریـن سهـم میباشنـد. از 113222 هزار ریال متوسـط هزینههای خوراکی و دخانی یک خانوار روستایی، هزینه میوهها و سبزیها معادل 25832 هزار ریال (8/22 درصد) و هزینه روغنها و چربـیها معـادل 3375 هزار ریـال (3 درصد) به ترتیب دارای بیشترین و کمترین سهم میباشند.
در سال 1398 شاخص قیمت کالاها و خدمات مصرفی خانوارهای شهری استان تهران با افزایشی به میزان 6/35 درصد نسبت به سال 1397 به عدد 8/188 (بر مبنای سال پایه 1395) رسیده است. به عبارت دیگر قدرت خرید پول خانوارهای شهری 64 درصد سال گذشته شده است. شاخص قیمت کالا و خدمات مصرفی خانوارهای روستایی استان تهران در سال 1398، با افزایشی به میزان 3/37 درصد نسبت به سال 1397 به عدد 4/191 (بر مبنای سال پایه 1395) رسیده است، به معنای دیگر قدرت خرید پول خانوارهای روستایـی 63 درصـد سال 1397 بوده است. شاخص کل قیمت کالاها و خدمات مصرفـی خانوارهای شهری استان در دو گروه «کالاها» و «خدمات» نسبت به سال 1397 به ترتیب 7/46 و 2/28 درصد افزایش یافته است.
شاخص قیمت کالاها و خدمات مصرفی خانوارهای شهری برحسب گروههای اختصاصی (100=1395)
در سال 1396 محصول ناخالص داخلی استان به قیمت بازار 4039736 میلیارد ریال بوده که نسبت به سال قبل از آن 9/17 درصد افزایش یافته است. در این سال بیشترین سهم ارزش افزوده از کل ارزش افزوده فعالیتهای اقتصادی به ترتیب مربوط به بخش «املاک و مستغلات» و «عمده فـروشی، خرده فـروشی، تعمیر وسایل نقلیه و کالاها» با 6/21 و 9/13 درصد بوده است. سهم بخشهای عمده اقتصادی خدمات، صنعت و کشاورزی نیز به ترتیب 76، 3/22 و 7/1 درصد بوده است.
سهم ارزش افزوده بخشهای عمده اقتصادی از کل ارزش افزوده فعالیتهای اقتصادی به قیمت جاری: 1396
در سال 1396، ستانده مجموع فعالیتهای اقتصادی استان (به قیمت جاری) 6605201 میلیارد ریال بوده است که نسبت به سال قبل از آن 9/18 درصد افزایش یافته است. بیشترین ستـانده مـربوط بـه فـعالیتهای «صنعت» و «املاک و مستغلات» با 7/28 و 8/13 درصد بوده است.
در سال 1396، مصرف واسطه بخشهای عمده اقتصادی استان (به قیمت جاری) 2612381 میلیارد ریال بوده است که نسبت به سال قبل از آن 1/21 درصد افزایش یافته است. بیشترین مصرف واسطه مربوط به فعالیتهای «صنعت» و «اطلاعات و ارتباطات» با 3/52 و 1/9 درصد بوده است.
در سال 1398 در شهر تهران، تعداد 131 ایستگاه آتشنشانی با 4179 نیروی آتشنشان فعـال بودهاند که نسبت به سال گذشته همراه با اضافه شدن یک ایستگاه تعداد آتشنشانان 2 درصد افزایش داشته است. تعداد ناوگان عملیاتی در سال 1398 در شهر تهران 862 عدد بوده که نسبت به سال قبل حدود 39 درصد افزایش یافته است و متوسط زمـان رسیـدن به محل حادثه نیز با کاهش 1 دقیقهای به 4 دقیقه در این سال رسیده است. نیروهای آتشنشان در این سال برای 11459 حادثه و 27465 آتشسوزی اقدام کردهاند که نسبت به سال قبل از آن به ترتیب 2/0 درصد کاهش و 27 درصد افزایش داشته است.